Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1608g531kcal53.1g78.8g0g0g
Vesi402g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 56g42kcal7.4g0.6g0.2g3.9g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g63kcal2.2g12.1g1.4g5.6g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)221g487kcal29g1.1g41.1g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki2010g1126kcal170.9g100.5g4g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g2010g6835kcal100.5g1507.7g10.1g140.7g
Omena, ulkomainen, kuorittu 2292g1024kcal4.4g215.9g2.3g41.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17280g20212kcal735g3833.4g118.2g383g
Valittu annoskoko8640g10106kcal367.5g1916.7g59.1g191.5g
Annoskoko puolitettuna4320g5053kcal183.8g958.4g29.6g95.8g
Arvot/100g100g117kcal4.3g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273