Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g480g288kcal43.2g26.4g2.4g350.4g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g107g19kcal1.5g2.7g0.2g93.7g
Leivinjauhe 53g94kcal2.8g20.2g0g0.3g
Soijajauhot, Soyolk1067g4267kcal416g170.7g213.3g128g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g1067g6400kcal224g70.4g576g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g1600g5760kcal448g30.4g416g0g
Porkkana, tuore1397g391kcal8.4g78.3g2.8g34.9g
Kananmuna kuorineen punnittu 2869g3602kcal315.6g7.5g258.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17280g41642kcal2919g813.2g2939g1214.6g
Valittu annoskoko8640g20821kcal1459.5g406.6g1469.5g607.3g
Annoskoko puolitettuna4320g10410kcal729.8g203.3g734.8g303.7g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063