Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g202g63kcal1.8g14.6g0.3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g90g54kcal1.3g11.7g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Oliiviöljy 12g107kcal0g0g12.1g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g13g15kcal0.3g0.8g1.1g0.2g
Valkoviinietikka (Rajamäen)6.7g1.3kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g1.3g2.9kcal0.1g0.4g0.1g0.5g
Mustapippuri, annos 1g0.4g1kcal0g0.2g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g45g117kcal6.7g0.1g9.9g0g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1732g747kcal21.6g60.8g47.4g4.6g
Valittu annoskoko866g374kcal10.8g30.4g23.7g2.3g
Annoskoko puolitettuna433g187kcal5.4g15.2g11.9g1.2g
Arvot/100g100g43kcal1.2g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850