Kasvissosekeitto

Kuori ja paloittele sipulit ja perunat kuutioiksi.

Muserra valkosipulinkynnet (3kpl) pieneksi.

Mittaa kattilaan 7dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon 2kpl kasvisfondikuutiota, keittojuurekset (valmiiksi paloiteltuna pakkauksessaan), sipulit, perunat ja valkosipuli +nippu hienonnettua tilliä.

Keitä, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.

Kaada liemi siivilän läpi toiseen astiaan ja ota sauvasekoitin/tehosekoitin esille.

Lisää hieman lientä perunoiden ja juuresten joukkoon ja ala soseuttaa sekoittimella (kattilassa).

Lisäile lientä sen mukaan kunnes keitto tuntuu sinusta sopivan löysältä/paksulta.

Kaada joukkoon 1dl kermaa.

Laita uudelleen levylle ja kuumenna kiehuvaksi (kunnes pari kuplaa tulee pintaan)

Ota keitto pois levyltä ja lisää tuoretta persiljaa.

Bon apetit!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Janezkij

Janezkij sanoi...

Kuori ja paloittele sipulit ja perunat kuutioiksi.

Muserra valkosipulinkynnet (3kpl) pieneksi.

Mittaa kattilaan 7dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon 2kpl kasvisfondikuutiota, keittojuurekset (valmiiksi paloiteltuna pakkauksessaan), si


tiistai 18.01.2011 klo 13:16

AineksetMääräEnergiaPHRK
Keittojuurekset, Pirkka (porkkana, lanttu, selleri, palsternakka, purjo, persilja)1801g540kcal19.8g97.3g3.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1441g865kcal21.6g187.3g1.4g13g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Valkosipuli 72g78kcal5.7g11.7g0.4g1.5g
Vesi, vesijohtovesi 4203g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%600g961kcal16.2g16.2g90.1g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g336g404kcal8.4g20.2g30.3g5g
Tilli, tuore 18g5.4kcal0.7g0.2g0.1g0.4g
Persilja 12g3.3kcal0.2g0.1g0g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17328g5809kcal149.8g683.2g252.6g48g
Valittu annoskoko8664g2905kcal74.9g341.6g126.3g24g
Annoskoko puolitettuna4332g1452kcal37.5g170.8g63.2g12g
Arvot/100g100g34kcal0.9g3.9g1.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211172