Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi112g506kcal7.3g67.5g23.6g3.5g
Voi 42g306kcal0.5g0.2g34.3g0g
Maitosuklaa 112g604kcal11.4g56.2g37.1g0g
Pätkis minibites (140 g pussi)79g386kcal2.8g48g19.7g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton112g180kcal9g4.5g14.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Sokeri 8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl112g405kcal2.2g3g42.7g0g
Liivatelehti, gelatiini225g785kcal192.5g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1737g6609kcal466.8g381.6g357g7g
Valittu annoskoko868g3305kcal233.4g190.8g178.5g3.5g
Annoskoko puolitettuna434g1652kcal116.7g95.4g89.3g1.8g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656