Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g120g204kcal24g0g8.4g0g
Sipuli (kuorittu)36g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Valkosipuli 6.6g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g4.5g41kcal0g0g4.5g0g
Vesi451g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 45g13kcal0.5g2.1g0.1g0.8g
Palsternakka 39g25kcal0.2g4.6g0.2g1.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g45g13kcal0.3g2.7g0.1g1.1g
Peruna, vanha, kuorittu 84g64kcal1.6g13g0.2g0.8g
Purjosipuli30g5.7kcal0.5g0.7g0.1g0.6g
Maustepippuri, annos 1g4.5g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1737g765kcal56.2g51.8g27.4g11.6g
Valittu annoskoko869g382kcal28.1g25.9g13.7g5.8g
Annoskoko puolitettuna434g191kcal14.1g13g6.9g2.9g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066