Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g4000g800kcal160g156g4g0g
Hirvenliha, 100g3200g3584kcal675.2g0g96g0g
Sipuli (kuorittu)1200g324kcal15.6g57.6g2.4g20.4g
Valkosipuli 160g173kcal12.6g26.1g1g3.4g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g120g402kcal14.4g79.2g2.9g9.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17360g10567kcal1755.6g637.8g212.6g67.2g
Valittu annoskoko8680g5283kcal877.8g318.9g106.3g33.6g
Annoskoko puolitettuna4340g2642kcal438.9g159.5g53.2g16.8g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500