Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 880g2765kcal92.9g522.7g19.4g48.4g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g1440g4176kcal144g820.8g33.1g288g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g88g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 80g708kcal0g0g80g0g
Vesi, vesijohtovesi 1600g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 2400g2507kcal538.6g0g36g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g1760g5509kcal334.4g88g440g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g24g83kcal2.4g18.2g0.6g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)400g320kcal6g76g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17392g32134kcal2236.6g3051.4g1218.2g672.8g
Valittu annoskoko8696g16067kcal1118.3g1525.7g609.1g336.4g
Annoskoko puolitettuna4348g8034kcal559.2g762.9g304.6g168.2g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135