Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha4000g6640kcal760g0g400g0g
Sipuli (kuorittu)1600g432kcal20.8g76.8g3.2g27.2g
Minttu, tuore (-), annos 1g8g3.5kcal0.3g0.7g0.1g0.5g
Punaviini 1600g1128kcal5g3.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 480g685kcal60g1.4g49.2g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 440g3891kcal0g0g440g0g
Korppujauho 560g2051kcal58.7g419.4g5.8g29.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17392g29660kcal1809.6g1003g1796.6g114.8g
Valittu annoskoko8696g14830kcal904.8g501.5g898.3g57.4g
Annoskoko puolitettuna4348g7415kcal452.4g250.8g449.2g28.7g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=342489