Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl31g12kcal0.3g2.8g0g0g
Hiiva, 50g3.1g1.9kcal0.4g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma6.2g20kcal0g4.6g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g3.4g21kcal0.8g0.4g1.6g0.2g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi4.4g14kcal1.3g0.3g0.9g1.4g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g8.7g29kcal0.9g5.8g0.2g1g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g12g37kcal1.2g7.4g0.2g1.7g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g1.9g2.9kcal0.2g0.6g0.1g0.7g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)2.6g10kcal0.3g2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana174g384kcal13.4g66.2g6.6g11.8g
Valittu annoskoko87g192kcal6.7g33.1g3.3g5.9g
Annoskoko puolitettuna44g96kcal3.4g16.6g1.7g3g
Arvot/100g100g221kcal7.7g38.1g3.8g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492