Briam ver 2

Vähähiilarisempi ja helpompi briam!
Sopii minkä vaan lihan lisukkeeksi, kasvissyöjälle myös sellaisenaan kelpo ateria.

1 kesäkurpitsa
2 punasipulia
3 tomaattia tai purkki tomaattimurskaa
pippuria
oreganoa
oliiviöljyä
vettä
(sitruunamehua)
(muita mausteita maun mukaan)

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, sipuli lohkoiksi ja tomaatti kuutioiksi.

Laita kaikki sekaisin uunivuokaan, kaada päälle oliiviöljyä 1 dl tai niin paljon kuin kantti kestää.

Kaada lopuksi vettä niin, että vihannekset peittyvät.

Mausta mielesi mukaan, esim.

valko- ja mustapippuria, oreganoa, minttua, sitruunaa...

Kypsytä 175-asteisessa uunissa vähintään tunti.

Lisää sitten kuutioitu feta, nosta uunin lämpö 200 asteeseen ja anna olla noin 15 min.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 279 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 35g6.4kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 10-13 %, lehmänmaito, suolaliemessä 16g31kcal2.5g0.6g2g0g
Tomaattimurska 24g6.9kcal0.1g1.2g0g0.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana174g155kcal5.8g6.4g11.2g1.6g
Valittu annoskoko87g78kcal2.9g3.2g5.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna44g39kcal1.5g1.6g2.8g0.4g
Arvot/100g100g89kcal3.3g3.7g6.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=343652