Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha16g26kcal3g0g1.6g0g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)16g3.9kcal0.2g0.9g0g0.2g
Basilika, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Porkkana 6.6g2.2kcal0g0.4g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1.2g4kcal0.1g0.8g0g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 31g8.3kcal1g1g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%5.9g14kcal1.7g0.1g0.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.1g9kcal0g0g1.1g0g
Lasagnelevy Rainbow6.3g23kcal0.9g4.5g0.2g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana175g184kcal13.8g16g7.2g1.4g
Valittu annoskoko88g92kcal6.9g8g3.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna44g46kcal3.5g4g1.8g0.4g
Arvot/100g100g105kcal7.9g9.1g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111