Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton1.2g0.3kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)13g21kcal0.4g0.5g1.9g0g
Valkoviini kuiva 6.3g4.3kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g38g14kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Broileri rintafile,maustamaton28g29kcal6.5g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana175g160kcal14.4g6.8g7g2.6g
Valittu annoskoko88g80kcal7.2g3.4g3.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna44g40kcal3.6g1.7g1.8g0.7g
Arvot/100g100g91kcal8.2g3.9g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012