Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 702 grammaa

Mteho
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruishiutale 1.9g5.5kcal0.2g1g0g0.3g
Kaurahiutale 7.5g28kcal1.1g4.3g0.5g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 78g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana176g67kcal2.6g10.6g1g2.2g
Valittu annoskoko88g34kcal1.3g5.3g0.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna44g17kcal0.7g2.7g0.3g0.6g
Arvot/100g100g38kcal1.5g6g0.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275530