Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli 8.8g2.7kcal0.1g0.4g0g0.1g
Rajah Mild Curry Paste (10g)1.4g2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Tomaattimurska 28g8.3kcal0.2g1.5g0.1g0.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.5g4.7kcal0g0g0.5g0g
Linssi, vihreä, go green4.2g14kcal1.2g2.4g0g1.3g
Vesi, vesijohtovesi 4.2g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g5.6g16kcal1.2g2.5g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 5.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana175g99kcal5.8g14.2g1.6g5.6g
Valittu annoskoko88g49kcal2.9g7.1g0.8g2.8g
Annoskoko puolitettuna44g25kcal1.5g3.6g0.4g1.4g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g0.9g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740