Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)8.4g11kcal0.9g0g0.8g0g
Sokeri 14g58kcal0g14.3g0g0g
Rypsiöljy 10g89kcal0g0g10.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 22g4kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2.1g14.1g0.2g0.7g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Rusina 6.7g20kcal0.2g4g0g0.7g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g4.5g27kcal1.1g0.3g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana175g562kcal8.8g68g27.2g3.2g
Valittu annoskoko88g281kcal4.4g34g13.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna44g141kcal2.2g17g6.8g0.8g
Arvot/100g100g320kcal5g38.8g15.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310097