Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 15g16kcal1.2g2g0.1g1g
Herne 12g8kcal0.6g1.1g0g0.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g8.7g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g22g7.4kcal0g1.6g0.1g0.4g
Oliiviöljy 2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Viinietikka 2.2g0.5kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g3.6g21kcal0.6g0.9g1.8g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g22g13kcal0.3g2.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana176g189kcal5.6g17.8g9.8g5g
Valittu annoskoko88g94kcal2.8g8.9g4.9g2.5g
Annoskoko puolitettuna44g47kcal1.4g4.5g2.5g1.3g
Arvot/100g100g107kcal3.2g10.1g5.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204