Siemensämpylä

2,5 dl maitoa
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria
1,5 tl suolaa
30 g seesaminsiemeniä
25 g auringonkukansiemeniä
25 g pellavansiemeniä
30 g vehnäleseitä
2 dl grahamjauhoja
4 rkl ruokaöljyä
9 dl vehnäjauhoja

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää sekaan sokeri, suola, siemenet, vehnäleseet, grahamjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput vehnäjauhot niin, että taikinasta muodostuu pehmeä, kiinteä pallo.

Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

3. Vaivaa taikina ja leivo se sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

Voitele sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Joshie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 314g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 31g23kcal4.1g0.3g0.1g2.2g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Suola, annos 3g4.7g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen31g144kcal6.2g0.3g13.1g9.6g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g31g179kcal7.2g6.1g15.6g1.9g
Grahamjauho 69g226kcal7.3g41.9g1.5g6.8g
Ruokaöljy keskiarvo 34g299kcal0g0g33.8g0g
Kurpitsansiemen, Risetti31g177kcal5.6g13.2g11.3g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%13g31kcal1.8g1.4g0.7g6.1g
Vehnäjauho puolikarkea 306g1049kcal31.2g214.1g3.7g10.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1740g4300kcal126.8g564.6g159.6g74.6g
Valittu annoskoko870g2150kcal63.4g282.3g79.8g37.3g
Annoskoko puolitettuna435g1075kcal31.7g141.2g39.9g18.7g
Arvot/100g100g247kcal7.3g32.4g9.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114270