Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 881g2768kcal93g523.2g19.4g48.4g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g1441g4180kcal144.1g821.6g33.2g288.3g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g88g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 80g708kcal0g0g80.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1602g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 2402g2509kcal539.1g0g36g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g1762g5514kcal334.7g88.1g440.4g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g24g83kcal2.4g18.3g0.6g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)400g320kcal6g76.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17408g32163kcal2238.6g3054.6g1219.4g673.4g
Valittu annoskoko8704g16082kcal1119.3g1527.3g609.7g336.7g
Annoskoko puolitettuna4352g8041kcal559.7g763.7g304.9g168.4g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135