Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g4000g400kcal24g56g4g28g
Sokeri 680g2760kcal0g679.3g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L2400g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 1200g397kcal0g6g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g20g8kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 64g69kcal5.1g10.4g0.4g1.3g
Tilli, tuore 320g96kcal11.8g2.9g2.6g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17408g7461kcal81.8g1509.2g14g72g
Valittu annoskoko8704g3730kcal40.9g754.6g7g36g
Annoskoko puolitettuna4352g1865kcal20.5g377.3g3.5g18g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108