Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen4327g6014kcal822.1g0g302.9g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)1082g4002kcal150.3g784.2g27g44.3g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)2163g1406kcal69.2g103.8g75.7g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)541g1190kcal70.8g2.7g100.6g0g
Sipuli (kuorittu)541g146kcal7g26g1.1g9.2g
Paprikajauhe 5.4g17kcal0.8g1g0.7g2g
Valkosipulijauhe, annos 3g5.4g19kcal0.5g4.1g0.1g0g
Maustepippuri, annos 1g5.4g0.2kcal0g0g0.1g0g
Valkopippuri 2.2g6.1kcal0.2g0.9g0g0.6g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17408g25601kcal2241.8g1845.4g1016.4g112.2g
Valittu annoskoko8704g12800kcal1120.9g922.7g508.2g56.1g
Annoskoko puolitettuna4352g6400kcal560.5g461.4g254.1g28.1g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.6g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867