Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 2798g981kcal129.3g54.6g8.4g69.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 4896g2232kcal146.9g235g73.4g0g
Voi 140g1015kcal1.7g0.6g113.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 140g480kcal14.3g97.9g1.7g4.9g
Kananmuna kuoreton 385g549kcal48.1g1.2g39.4g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 350g1307kcal78g0g111.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17416g13126kcal836.6g778.6g697g149.6g
Valittu annoskoko8708g6563kcal418.3g389.3g348.5g74.8g
Annoskoko puolitettuna4354g3281kcal209.2g194.7g174.3g37.4g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222632