Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g401g40kcal2.4g5.6g0.4g2.8g
Sokeri 68g277kcal0g68.1g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L240g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 120g40kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g2g0.8kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 6.4g6.9kcal0.5g1g0g0.1g
Tilli, tuore 32g10kcal1.2g0.3g0.3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1744g747kcal8.2g151.2g1.4g7.2g
Valittu annoskoko872g374kcal4.1g75.6g0.7g3.6g
Annoskoko puolitettuna436g187kcal2.1g37.8g0.4g1.8g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108