Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g4007g401kcal24g56.1g4g28.1g
Sokeri 681g2765kcal0g680.6g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L2404g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 1202g398kcal0g6g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g20g8kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 64g69kcal5.1g10.5g0.4g1.3g
Tilli, tuore 321g96kcal11.8g2.9g2.6g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17440g7474kcal81.8g1512.2g14g72.2g
Valittu annoskoko8720g3737kcal40.9g756.1g7g36.1g
Annoskoko puolitettuna4360g1869kcal20.5g378.1g3.5g18.1g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108