Poronkäristys ja palsternakkamuusi (Kevennys)

Poronkäristys
Kuori sipuli ja leikkaa sokeripalan kokoiseksi kuutioksi.

Leikkaa timjamipuntti pieneksi.

Laita öljy kuumenemaan pannulle ja lisää hetken päästä sipuli joukkoon.

Kun sipuli on läpikuultavaa lisää ensin toinen paketti riistakäristystä ja irrottele paistinlastalla levyt toisistaan irti.

Tämän jälkeen lisää toinen paketti ja tee samoin.

Anna padan hautua hetki ja lisää vesi sekä riistafondue.

Fonduen tilalla voit käyttää lihaliemikuutiota.

Lisää mustapippuri.

Jätä pata pienelle lämmölle lieden päälle ja anna hautua siinä tunnin verran.

Lisää vettä jos pata kuivuu liikaa.

Nestettä saa olla padassa niin että liha lähes peittyy.

Palsternakkamuusi
Kuori palsternakat kuorimaveitsellä.

Poista kanta.

Leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

Laita kattilaan vähän oliiviöljyä kuumentumaan.

Lisää palsternakan palaset ja kääntele niitä siinä 3 min. Älä päästä ruskistumaan.

Lisää vesi sekä kasvisfondi.

Anna kiehahtaa ja alenna lämpö pienelle.

Lisää kerma.

Anna hautua niin että palsternakka on pehmeää.

Lisää vettä jos sitä on haihtunut liikaa.

Kun palsternakat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja aja muusiksi käyttäen joko tehosekoitinta tai sähkövatkainta.

Lisää 0,5 dl oliiviöljyä, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja sekoita vielä nopeasti.

Tarjoa palsternakkamuusi riistakäristyksen kanssa.

Voit halutessasi lisätä annokseen vielä puolukkasurvosta.

Puolukkasurvos
Sulata puolukat kevyesti ja lisää sokeri.

Survo lusikalla puolukat rikki ja sekoita.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 1500g2128kcal263g0g119.8g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g240g113kcal3.6g17.5g2.9g7.2g
Sipuli (kuorittu)495g134kcal6.4g23.8g1g8.4g
Oliiviöljy 42g371kcal0g0g42g0g
Riistafondi (Touch of taste), annos 15g45g25kcal2.2g3.6g0.2g0g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 21g59kcal2.3g8g0.7g5.6g
Palsternakka 2999g1908kcal15g353.9g12g135g
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)45g45kcal3.4g7.6g0.2g0.9g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)300g180kcal3g13.5g12g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Puolukka pakaste (Pirkka), annos 100g600g390kcal6g78g6g15.6g
Sokeri 300g1217kcal0g299.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17448g13137kcal609.8g1611g393.6g345.4g
Valittu annoskoko8724g6569kcal304.9g805.5g196.8g172.7g
Annoskoko puolitettuna4362g3284kcal152.5g402.8g98.4g86.4g
Arvot/100g100g75kcal3.5g9.2g2.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288097