Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti338g372kcal74.3g0.3g10.1g0g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.2g1.3g
Valkosipuli 5.6g6.1kcal0.4g0.9g0g0.1g
Chili paprika punainen7.5g3kcal0.2g0.7g0g0g
Porkkana 113g37kcal0.7g6.3g0.2g2.9g
Paprika, punainen75g19kcal0.7g3.5g0.3g1.5g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl11g99kcal0g0g11.3g0g
Paprikajauhe 2.1g6.6kcal0.3g0.4g0.3g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Tomaattisose tomaattipyree 17g13kcal0.8g2.2g0g0.2g
Persilja 38g10kcal0.5g0.4g0.1g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1746g1181kcal157.6g37g45g20g
Valittu annoskoko873g591kcal78.8g18.5g22.5g10g
Annoskoko puolitettuna437g295kcal39.4g9.3g11.3g5g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132840