Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 5997g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 1000g3021kcal179.1g484.8g10g107g
Sipuli (kuorittu)440g119kcal5.7g21.1g0.9g7.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g360g101kcal2.2g21.4g0.7g9g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g940g883kcal166.3g0.9g23.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17472g8248kcal706.6g1056.4g70.2g247g
Valittu annoskoko8736g4124kcal353.3g528.2g35.1g123.5g
Annoskoko puolitettuna4368g2062kcal176.7g264.1g17.6g61.8g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373