Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 2403g3125kcal507.7g0g120.1g0g
Vesi4805g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g288g81kcal1.7g17.2g0.6g7.2g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g135g121kcal4g4.7g9.4g0.9g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Voi 34g244kcal0.4g0.1g27.3g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 793g338kcal3g32.5g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g24g55kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17472g8057kcal1039.8g132g315.8g24.4g
Valittu annoskoko8736g4029kcal519.9g66g157.9g12.2g
Annoskoko puolitettuna4368g2014kcal260g33g79g6.1g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=361291