Nokkosrieskat

10 dl vettä
3,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl ruishouhetta
2 tl suolaa
1 ½ l tuoreita nokkosia > n. 1,5 dl ryöpättyinä ja hienonnettuna
5 dl vehnäjauhoja

Ryöppää nokkosvarsista irrotetut ja 2-3 kertaan huuhdellut lehdet vähässä vedessä 5 min kattilassa niin, että nitraatti ja pistävyys häviää.

Valuta ja hienonna.

Keitä ja jäähdytä kaurapuuro.

Lisää puuroon vuorotellen ryöpätyt ja hienonnetut nokkoset sekä vehnäjauhot.

Taikina jää melko löysäksi.

Vaivaa 5 min pienen sitkon aikaan saamiseksi.

Nostele pellille taikinapalleroita.

Ripottele päälle vehnäjauhoja ja taputtele litteäksi (n. ½-1 cm). Pistele jauhoissa dipatulla haarukalla.

Paista 225 C uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4800g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale (Rainbow)1680g5880kcal235.2g940.8g115.9g184.8g
Ruisrouhe, raaka (Korpelan mylly), annos 10g360g983kcal36g187.2g8.3g49g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Nokkonen 288g125kcal17g3.7g2g11.8g
Vehnäjauho, sunnuntai1560g5460kcal187.2g1107.6g32.8g46.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17472g24896kcal950.8g4478.6g318g584.8g
Valittu annoskoko8736g12448kcal475.4g2239.3g159g292.4g
Annoskoko puolitettuna4368g6224kcal237.7g1119.7g79.5g146.2g
Arvot/100g100g143kcal5.4g25.6g1.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365304