Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 6000g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 1000g3023kcal179.2g485g10g107g
Sipuli (kuorittu)440g119kcal5.7g21.1g0.9g7.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g360g101kcal2.2g21.4g0.7g9g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g940g884kcal166.4g0.9g23.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17480g8251kcal707g1056.8g70.2g247g
Valittu annoskoko8740g4126kcal353.5g528.4g35.1g123.5g
Annoskoko puolitettuna4370g2063kcal176.8g264.2g17.6g61.8g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373