Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 220g67kcal2.7g10.6g0.4g3.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g720g202kcal4.3g42.8g1.4g18g
Peruna, vanha, kuorittu 800g609kcal15g124g1.6g8g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Lohifilee 1600g3125kcal299g0g216g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 800g2641kcal16g24g280g0g
Kalaliemikuutio 88g268kcal8.8g29.9g12.3g1g
Voi 112g813kcal1.3g0.4g91.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17480g15664kcal704.6g501.8g1207.2g75g
Valittu annoskoko8740g7832kcal352.3g250.9g603.6g37.5g
Annoskoko puolitettuna4370g3916kcal176.2g125.5g301.8g18.8g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811