Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g1126g5246kcal102.4g585.3g270.2g0g
Katkarapu 1001g684kcal144.5g0g11g0g
Kesäkurpitsa1501g255kcal6g37.5g9g10.5g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g250g138kcal7.8g16g5g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1001g267kcal33g31g0g0g
Kananmuna, keitetty 550g785kcal68.8g1.7g56.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 325g1116kcal33.1g227.6g3.9g11.4g
Rypsiöljy 135g1195kcal0g0g135.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 150g1.9kcal0.5g0g0g0g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.7g
Valkopippuri 10g28kcal1g4.2g0.2g2.6g
Parmesan formaggio da pasta200g915kcal80g0g66g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g2501g6504kcal750.4g50g375.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17520g34322kcal2457.2g1914.2g1864.6g54.4g
Valittu annoskoko8760g17161kcal1228.6g957.1g932.3g27.2g
Annoskoko puolitettuna4380g8580kcal614.3g478.6g466.2g13.6g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196