AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 1262g2501kcal33.2g9.7g244.8g84.6g
Oliiviöljy 351g3100kcal0g0g350.6g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g280g1113kcal61.7g0g92.5g0g
Parmesan formaggio da pasta210g961kcal84.1g0g69.4g0g
Chili, vihreä, tuore 140g63kcal2.8g11.2g0.3g2.1g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g351g105kcal2.5g38.6g0.7g10.5g
Spagetti, keitetty, öljyä 6170g6230kcal185.7g1208.7g50.6g61.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17528g28149kcal740g2536.4g1617.8g316.6g
Valittu annoskoko8764g14075kcal370g1268.2g808.9g158.3g
Annoskoko puolitettuna4382g7037kcal185g634.1g404.5g79.2g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925