Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 23g201kcal0g0g22.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Tomaatti, tuore84g17kcal0.5g3.2g0.3g1.2g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 112g358kcal27.4g51.4g2.1g10g
Vesi562g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g8.4g33kcal0.3g1.7g2.9g0g
Korianteri, tuore, annos 20g11g2.2kcal0.2g0.4g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1755g1279kcal60g122.8g56.8g25.6g
Valittu annoskoko878g640kcal30g61.4g28.4g12.8g
Annoskoko puolitettuna439g320kcal15g30.7g14.2g6.4g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962