Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 322g124kcal3.2g22.2g0.6g8g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g193g637kcal30.9g119.7g3.9g11.6g
Kerma,kevyt 7%,flora161g129kcal1.6g7.2g11.3g0g
Aurajuusto55g186kcal10.9g0g15.9g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g64g10kcal0.6g1.3g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.2g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g87kcal0g0g9.7g0g
Mustapippuri 1.3g3.6kcal0.1g0.5g0g0.3g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1755g2398kcal97g309.6g83.2g44g
Valittu annoskoko878g1199kcal48.5g154.8g41.6g22g
Annoskoko puolitettuna439g599kcal24.3g77.4g20.8g11g
Arvot/100g100g137kcal5.5g17.6g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054