Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 584g445kcal11g90.5g1.2g5.8g
Sipuli 97g29kcal1.2g4.7g0.2g1.7g
Janssonfileet (rainbow)97g141kcal9.7g12.7g5.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl78g265kcal1.6g2.3g27.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g10g71kcal0.1g0.1g7.8g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g2.3g7.2kcal0.4g1g0.2g0.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 10g4.4kcal0.3g0.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1757g1926kcal48.6g223.6g84.6g15.8g
Valittu annoskoko879g963kcal24.3g111.8g42.3g7.9g
Annoskoko puolitettuna439g481kcal12.2g55.9g21.2g4g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083