Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 360g268kcal47.2g4g1.4g24.8g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1440g4176kcal144g820.8g33.1g288g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit504g2016kcal201.6g80.6g100.8g75.6g
Maito, Kevyt3600g1656kcal115.2g172.8g54g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen432g1987kcal85.5g4.3g181g132.2g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g144g850kcal37.4g13g79.2g17.3g
Ruokaöljy keskiarvo 360g3180kcal0g0g359.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1728g6048kcal207.4g1226.9g36.3g51.8g
Vehnälese 173g394kcal23g26.6g7.8g64.8g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g43g53kcal3.1g7g1.4g30.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17568g41257kcal1728.8g4712g1709.2g1369.2g
Valittu annoskoko8784g20629kcal864.4g2356g854.6g684.6g
Annoskoko puolitettuna4392g10314kcal432.2g1178g427.3g342.3g
Arvot/100g100g235kcal9.8g26.8g9.7g7.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222218