Maella borssikeitto

Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Maella
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 2400g921kcal24g165.6g4.8g60g
Kaali, valkokaali2400g506kcal28.8g81.6g4.8g50.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g1200g324kcal15.6g57.6g2.4g20.4g
Voi 156g1132kcal1.9g0.6g126.8g0g
Kasvisliemikuutio 132g402kcal12.5g17.8g31g2.1g
Viinietikka 120g25kcal0g0.6g0g0g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g2376g7603kcal273.2g0g451.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17568g21826kcal712g647.6g1242.4g265.8g
Valittu annoskoko8784g10913kcal356g323.8g621.2g132.9g
Annoskoko puolitettuna4392g5457kcal178g161.9g310.6g66.5g
Arvot/100g100g124kcal4.1g3.7g7.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328310