Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 25g7.2kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Selleri, annos 50g10g1.4kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.1g1.5g0g0.6g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl10g34kcal0.2g0.3g3.5g0g
Juustoraaste emmental punaleima10g39kcal2.9g0g3g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.5g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana176g185kcal7.4g8g13.2g2.2g
Valittu annoskoko88g92kcal3.7g4g6.6g1.1g
Annoskoko puolitettuna44g46kcal1.9g2g3.3g0.6g
Arvot/100g100g105kcal4.2g4.5g7.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465