Varhaiskaalisalaatti (safkaa)

Poista varhaiskaalista uloimmat lehdet, halkaise kaali kahtia ja poista kova kanta.

Suikaloi kaali ohueksi ja laita kulhoon odottelemaan.

Salaatinkastike:
1 purkki kermaviiliä
puoli punttia hienoksi hakattua tilliä/ruohospipulia
1 rkl Dijon-sinappia
loraus sitruunanmehua
kaksi keitettyä kananmunaa haarukalla rikki paineltuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kulhoon kaalin kera.

Sekoittele kastike kaalin kimppuun.

Nauti lisukkeena kalan tai lihan kera taikka ihan sellaisenaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 141 grammaa

Ts77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali52g11kcal0.6g1.8g0.1g1.1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 21g28kcal0.5g0.7g2.5g0g
Dijonsinappi, Maille, Original1.6g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Ruohosipuli, tuore2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, kuoreton , annos 55g11g16kcal1.4g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana176g114kcal5.2g5.6g7.6g2.4g
Valittu annoskoko88g57kcal2.6g2.8g3.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna44g29kcal1.3g1.4g1.9g0.6g
Arvot/100g100g65kcal2.9g3.2g4.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370447