Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Nuunu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 15g19kcal1.7g0g1.4g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 13g41kcal0.2g0.4g4.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.5g18kcal0g0g2g0g
Jauheliha, sika-nauta 25g55kcal4.4g0g4.2g0g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka4.4g3.6kcal0.1g0.8g0g0g
Kirsikkatomaatti, 50g9g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.4g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 9g35kcal2.1g0g3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 6.2g17kcal0.1g0.2g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana177g386kcal17.4g4.2g33.4g0.2g
Valittu annoskoko88g193kcal8.7g2.1g16.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna44g97kcal4.4g1.1g8.4g0.1g
Arvot/100g100g219kcal9.9g2.4g18.9g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250085