Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai12g42kcal1.4g8.5g0.3g0.4g
Oivariini, 60 (100g)8.8g48kcal0.1g0.1g5.3g0g
Vesi3.5g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%12g35kcal4.1g0g2g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g14g10kcal1.5g0.4g0.2g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g9g15kcal3.1g0g0.2g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Kanamuna, paistettu (pirkka)7.7g17kcal1g0g1.4g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g14g17kcal0.5g0.7g1.4g0g
Persilja 3.5g1kcal0g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana177g370kcal23.4g19.8g21.6g1.8g
Valittu annoskoko88g185kcal11.7g9.9g10.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna44g93kcal5.9g5g5.4g0.5g
Arvot/100g100g210kcal13.3g11.2g12.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891