Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi27g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g22g67kcal2.1g13.5g0.4g3.2g
Vehnäjauho puolikarkea 36g122kcal3.6g25g0.4g1.2g
Hiiva 1.4g1kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.6g15kcal0g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana177g410kcal11.8g77g4.8g9g
Valittu annoskoko88g205kcal5.9g38.5g2.4g4.5g
Annoskoko puolitettuna44g103kcal3g19.3g1.2g2.3g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.6g2.7g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580