Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 9g68kcal0.1g0g7.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 11g14kcal1.2g0g1g0g
Kaurahiutale 3.7g14kcal0.5g2.1g0.3g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Sokeri 14g55kcal0g13.5g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g19g22kcal0.5g0.7g1.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 19g8.2kcal0.1g1.2g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana177g452kcal7.2g53.6g22g2.8g
Valittu annoskoko89g226kcal3.6g26.8g11g1.4g
Annoskoko puolitettuna44g113kcal1.8g13.4g5.5g0.7g
Arvot/100g100g256kcal4.1g30.3g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932