Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta22g79kcal2.9g15.3g0.5g0.8g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.5g0g1.3g0g
Sokeri 19g78kcal0g19.1g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g7.5g54kcal0.1g0.1g6g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 15g5.3kcal0g1.1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana177g474kcal9g73g15.6g2.2g
Valittu annoskoko88g237kcal4.5g36.5g7.8g1.1g
Annoskoko puolitettuna44g119kcal2.3g18.3g3.9g0.6g
Arvot/100g100g268kcal5.1g41.3g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310095