Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 250g72kcal2.5g11.5g0.7g4.5g
Selleri, annos 50g100g14kcal1g3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g250g70kcal1.5g14.9g0.5g6.2g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Kuohukerma,valio,2dl100g340kcal2g3g35g0g
Juustoraaste emmental punaleima100g390kcal29g0g30g0g
Vehnäjauho, sunnuntai5g18kcal0.6g3.5g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1760g1848kcal75.2g79g133g24.2g
Valittu annoskoko880g924kcal37.6g39.5g66.5g12.1g
Annoskoko puolitettuna440g462kcal18.8g19.8g33.3g6.1g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465