Kasvisgratiini

Keitä kasvikset ( 10min), heitä voidellulle vuoalle, heitä päälle silputtu sipuli ja tomaatti.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita siihen koskenlaskija nokareina.

Kaada kasvisten päälle.

Lisää suolaa ja mustapippuria ja lopuksi kuorruta juustoraasteella.

Uuniin 40min 200 astetta.

Anna vetäytyä hetki pöydällä ja syö.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Kattilii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keitetty, suolaa 1600g531kcal10.1g90.4g3.2g41.4g
Parsakaali, keitetty, suolaa 800g278kcal36.6g15.4g2.4g19.8g
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1200g286kcal21.6g26.2g3.6g27.4g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Kesäkurpitsa, keitetty, suolaton 800g172kcal5.4g23.8g3.8g6.6g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g800g162kcal4.8g30.4g2.4g11.2g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl1600g1360kcal22.4g70.4g112g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g600g1680kcal114g0.2g132g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]800g2640kcal216g0g192g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17600g14543kcal877.4g571.2g905.2g233.2g
Valittu annoskoko8800g7271kcal438.7g285.6g452.6g116.6g
Annoskoko puolitettuna4400g3636kcal219.4g142.8g226.3g58.3g
Arvot/100g100g83kcal5g3.2g5.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378758