Kotoinen voileipäkakku

Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.

Kuori ja pilko sitten omena sekaan.

Lisää seokseen purkilinen viiliä.

Mausta.

Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.

Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.

Mausta.

Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.

Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).

Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).

Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.

Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.

Lisää toinen täyte.

Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.

Koristele päälikerros jos haluat.

Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.

*

Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.

Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.

Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.

Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 196 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl1g3.3kcal0.1g0.2g0.2g0g
Oivariini 30% Balansia, Valio25g75kcal0.5g0.9g7.5g0g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki100g65kcal13g2.1g0.3g0g
Kananmuna, keitetty 50g71kcal6.3g0.2g5.1g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 140g46kcal0.2g9.3g0.1g2.1g
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy5g44kcal0g0g5g0g
Purjosipuli 50g11kcal0.9g1.2g0.1g1.1g
Viili Valio Hyla (rasvaa 1%)100g40kcal3.3g4.5g1g0g
Herkkusieni, tuore Pirkka100g25kcal2.5g3g0.2g0g
Paahtoleipä, Fazer moniviljatoast311g901kcal31.1g149g16.1g13.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1763g2562kcal115.8g340.8g71.2g33.8g
Valittu annoskoko882g1281kcal57.9g170.4g35.6g16.9g
Annoskoko puolitettuna441g641kcal29g85.2g17.8g8.5g
Arvot/100g100g145kcal6.6g19.3g4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=78554