Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 109g150kcal20.4g0g7.6g0g
Kasvisliemikuutio 7.5g23kcal0.7g1g1.8g0.1g
Punajuuri 150g58kcal1.5g10.4g0.3g3.8g
Valkokaali keräkaali 103g29kcal1.2g4.2g0.2g2.2g
Juuriselleri 56g18kcal0.7g2.6g0.1g1.7g
Porkkana 34g11kcal0.2g1.9g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 43g13kcal0.5g2.1g0.1g0.7g
Basilika, kuivattu 0.4g1kcal0.1g0.1g0g0.2g
Timjami 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.6g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1764g607kcal50.6g44.8g20.4g19.4g
Valittu annoskoko882g304kcal25.3g22.4g10.2g9.7g
Annoskoko puolitettuna441g152kcal12.7g11.2g5.1g4.9g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578