3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 559g133kcal10.1g12.2g1.7g12.7g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 175g135kcal2.9g28g0.3g1.7g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g140g168kcal4.8g5g14g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.7g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)2.1g1.2kcal0g0.2g0g0g
Persilja3.5g0.4kcal0g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1764g876kcal35.6g90.8g32g29.4g
Valittu annoskoko882g438kcal17.8g45.4g16g14.7g
Annoskoko puolitettuna441g219kcal8.9g22.7g8g7.4g
Arvot/100g100g50kcal2g5.1g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508